Professzionális fogorvosi ellátás

Kezelések

Fogorvosi rendelő a város szívében...

Szájhigiénés kezelés

Az egészségünk fontos feltétele a megfelelően ápolt fogazat és az optimális szájhigiénia kialakítása, fenntartása. Az elhanyagolt szájhigiénia nem csak fogaink épségét veszélyezteti, de számos járulékos betegség kialakulásának a kockázatát hordozza magával. Leggyakrabban a helytelen fogmosási technikából adódóan a lepedék eltávolítása nem megfelelő, így a fogfelszíneken maradt biofilm gyorsan fogkővé alakul. A fogkő jelenléte az íny gyulladását okozza, melynek tünetei többek közt az íny vérzékenysége, visszahúzódása valamint kellemetlen szájszag lehetnek. A gyulladás kezdetben csak az ínyszélre korlátozódik. Ekkor még a kiváltó tényezők (fogkő, lepedék) eltávolításával, valamint szájhigiénés tanácsadás után, teljes mértékben gyógyítható a gyulladás. Amennyiben ez a gyulladás tartósan kezeletlen marad, abban az esetben a mélyebben fekvő csontállomány is pusztul, aminek következtében a fogak meglazulhatnak, ezt követően elvándorolhatnak a helyükről. A szájhigiénés kezelés során a fogakon lévő fogkövet, lepedéket és elszíneződéseket ultrahang segítségével távolítjuk el, majd a fogakat speciális pasztával polírozzuk át. A kezelés végeztével szájhigiénés tanácsokkal látjuk el pácienseinket.

Áraink

Esztétikus tömés

A fogak töméssel történő helyreállítása az egyik leggyakrabban igénybe vett fogászati ellátás. A kezelés során a károsodott foganyagot megfelelő előkészítés után, esztétikus tömőanyaggal – kompozittal – építjük vissza. A tömőanyag fényre kötő, így minden egyes réteg külön megvilágításra kerül egy speciális lámpával. Az utolsó lépes a fog eredeti anatómiai formájának kialakítása, illetve a tömés magasságának beállítása. A modern anyagnak köszönhetően, a tömés színben és formában is maximálisan harmonizál a foggal.

Áraink

GYIK:

A beavatkozás fájdalommal jár?
Mint minden kezelést, a töméseket is helyi érzéstelenítésben végezzük, így azok teljesen fádalommentesek. Az injekció beadása előtt az ínyt egy géllel ecseteljük, melynek köszönhetően a szúrást sem lehet érezni.

Mennyi ideig tart egy tömés elkészítése?
A szuvas terület nagyságától és a sérült felszínek számától függően a kezelés időtartama változhat. Általánosságban elmondható, hogy egy tömés 25-30 perc alatt készül el.

Látható lesz a tömés?
Az amalgám töméssel ellentétben, a kompozit tömések a fog színével azonosak, így azok nem lesznek láthatóak.

Gyökérkezelés

A közhiedelemmel ellentétben a fogak gyökérkezelése teljesen fájdalommentes!
Egy fog gyökérkezelésére számos ok miatt sor kerülhet de leggyakrabban nagy mértékű szuvasodás teszi szükségessé. A kezeletlen, mély szuvasodás következtében a fog begyullad, belseje befertőződik, később elhal. Ha a fog nem kerül kezelésre, a baktériumok a fogon kívül az őt körülvevő csontot is ellepik.
A kezelés célja a gyulladás megszüntetése, a baktériumok elpusztítása és a fog gyökértöméssel történő ellátása. Rendelőnkben a gyökérkezelést a legmodernebb gépi módszerrel végezzük, melynek köszönhetően a kezelési idő lerövidül és a hagyományos módszernél pontosabb, jobb minőségű gyökértömés készíthető.

Áraink

GYIK:

A beavatkozás fájdalommal jár?
Mint minden kezelést, a töméseket is helyi érzéstelenítésben végezzük, így azok teljesen fádalommentesek. Az injekció beadása előtt az ínyt egy géllel ecseteljük, melynek köszönhetően a szúrást sem lehet érezni.

Hány alkalmas a kezelés?
A kezelések számát alapvetően a fog állapota határozza meg. Ha kezelés közben úgy ítéljük meg, a fogat azonnal ellátjuk a végleges gyökértöméssel is. Néha azonban szükséges a fogat rövid időre gyógyszeres gyökértöméssel ellátni, így egy második kezelés alkalmával készülhet csak el a végleges.

Mi a különbség a kézi- illetve gépi gyökérkezelés között?
A gyökérkezelés egyik legfontosabb célja a fog gyökerében/gyökereiben található csatorna/csatornák megfelelő megmunkálása, előkészítése. Ezt a megmunkálást végezhetjük kézzel, megfelelő gyökérkezelő műszerekkel vagy speciális géppel és az ehhez használatos gyökérkezelő tűkkel. Alapvetően mindkét módszer használatos a gyakorlatban, mindkettőnek megvannak a maga indikációs területei. Rendelőnkben lehetőség szerint a beavatkozást géppel végezzük, melynek segítségével a legtöbbször a kezelési idő lerövidül, illetve pontosabb, jobb minőségű kezelést tudunk végezni. 

Rögzített fogpótlások – korona,híd

Koronát a leggyakrabban szuvasodás okozta nagymértékű foganyagveszteség helyreállítása céljából készítünk. Kisebb szuvasodások esetén a fog töméssel esetleg betéttel ellátható, azonban nagyobb méretű szuvasodásoknál fennáll a veszélye a fogkorona törésének. Indokolt lehet a korona készítése esztétikai problémák kezelésére, fogtörés helyreállítására, nagymértékű fogkopások esetén illetve készülhet implantátumra. Ahhoz hogy egy fogra korona kerülhessen, azt a megfelelő formára kell csiszolni, majd lenyomatot kell róla készíteni. A lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a koronát, melyet speciális fogászati cementtel rögzítünk a lecsiszolt fogon.

Hiányzó fogak esetén a megfelelő esztétikát és funkciót hídpótlással tudjuk helyreállítani. Hídpótlás esetén a hiány melletti fogakat használjuk fel, mint pillérfogak. A híd elkészítése hasonlóan történik, mint a koronáé.

Áraink

GYIK:

Milyen anyagból készülhetnek a rögzített fogpótlások?
Fém kerámia korona, híd
A koronák, hidak nagy része nem nemes ( kobalt- króm ) vagy kisebb esetekben nemes ( arany ) fémre égetett kerámia. Alapja  fém, erre égetik rá a szomszédos fogak színével és szerkezetével azonos kerámia anyagot, mely a már korábban lecsiszolt fog felületére fekszik fel. A fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük fényben a gondos színválasztás ellenére is túl „tömör” lehet.
Cirkonium korona, híd
Esztétikai előnyük annak köszönhető, hogy a koronák, hidak nem tartalmaznak semmi fémet, így a fény terjedése a pótlásban és annak környezetében szinte azonos, mint a természetes fogakban. A korona vagy híd alapját, egy számítógépen tervezett és vezérelt marógép segítségével készítik.
Prés kerámia korona
Üvegkerámia (lítium- diszilikát ), ami a koronákat alkalmassá teszik a legmagasabb szintű esztétikai eredmény elérésére. Így készült pótlások esztétikailag megegyeznek a természetes fogainkkal.

Lecsiszolás után készül ideiglenes korona/híd?
A fogat lecsiszolását és a lenyomatot követően azonnal, a rendelőben készítünk ideiglenes pótlást, így nem kell fogak nélkül távoznia.

Mi a várható élettartama a pótlásoknak?
Rendelőnkben mindig igyekszünk a szakma szabályai szerint eljárni, pácienseinknek a legnagyobb odafigyelést, minőséget nyújtani. Mind a rendelőben, mind a fogtechnikai laborban prémium minőségű anyagokkal dolgozunk, az állandó továbbképzéseken való részvételeknek köszönhetően, a legmodernebb eljárásokat alkalmazzuk. Ezeknek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy a pótlások várható élettartama 15-20 év.

Kivehető fogpótlások

Mi a műfogsor? Teljesen fogatlan vagy részlegesen foghiányos állcsontra készített kivehető fogsor. A mai műfogsorok minden olyan esztétikai elvárásnak megfelelnek, ami természetességet kölcsönöz viselőjének. A fogak elhelyezkedése lehet rendellenes vagy teljesen szabályos. A fogínnyel érintkező felület, gondos mérési és szabályozási rendszer alapján biztosít Önnek kényelmes viseletet és stabil rágást, s így a fogsor ragasztó, a múlté. Gyorsan, rövid határidővel, az ön esztétikai igényeinek megfelelően készítjük el fogsorát, 2 év garanciával. Saját 26 éves szakmai tapasztalattal rendelkező fogtechnikai laborunkban a mesterek által használt anyag Magyarországon kivételes, mert egyedülálló allergénmentes, ellentétben más alapanyagokkal. A felhasznált anyagok Németországból és Svájcból érkeznek, 9-12 formájú és 16 féle színű műfogak kiválasztásával, egy ingyenes konzultáció során, legmagasabb szakmai hozzáértéssel, a fogtechnikussal személyesen tervezzük meg mosolyát akár implantátumokra rögzítve is.

Áraink

Parodontológia

A parodontológia a fogakat az állcsontokban rögzítő szövetek (íny,gyökérhártya,csont) betegségeivel foglalkozó fogászati ágazat. A parodontológiai kezelés során a lepedékkel, fogkővel és baktériumokkal fertőzött cementréteg (a fogak gyökerét borító réteg) megtisztítása, valamint a gyulladásos szövetek eltávolítása a cél ultrahanggal illetve speciális kialakítású kézi műszerekkel, bizonyos esetekben kiegészítő antibiotikus kezeléssel.

A kezelés során első lépésben a fogak mélytisztítása történik, majd 3-4 hét után a szervezet regenerációs képességének függvényében kiértékeljük az így elért eredményt. Amennyiben további kezelések szükségesek, abban az esetben műtéti beavatkozás történik, mely során a fogíny leválasztása után, direkt rálátásban kerülnek a fogfelszínek megtisztításra és ha szükséges, csontpótló anyagokat ültetünk be. A műtéti fázis után ismét megfigyelési fázis jön, melynek időtartama 3-6 hónap. Amennyiben a páciens motivált és a szájhigiénia megfelelő, abban az esetben a cél az elért eredmény megőrzése, 3-6 havonkénti fogkőeltávolítással.

Áraink

Implantátum beültetés

Az implantáció vagy más néven fogbeültetés, a ma elérhető legmodernebb megoldás a foghiányok pótlására. A beavatkozás során a hiányzó fog helyére egy mesterséges műgyökér kerül beültetésre. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, így az teljesen fájdalom mentes. Mivel az implantátumok anyaga titán, így allergiától nem kell tartani. Az implantáció egyaránt megoldást nyújt egy vagy több fog hiánya esetén, de teljes foghiány esetén is kiválóan alkalmazható.

Áraink
Brand New DentMinden jog fenntartva Brand New Dent | Az oldalt készítette Audiosoft IT-Consulting Kft.